Количка

0 артикула

КАТЕГОРИИ

 
Вижте всички статии

Цялостна слънчева система Compact. Една различна и наистина ефективна система за топла вода

Цялостните системи за топла вода COMPACT представляват слънчев панел, бойлер и стойка в едно цяло. Те са резултат от дългогодишната работа на научните работници на A.S.T. в тясно сътрудничество с международни изследователски центрове. Част от най-големите им предимства са, че са целогодишни, работят под налягане и нямат нужда от поддръжка.

 

 

Слънчевите системи за топла вода Compact се състоят от високоефективен колектор и устойчив на корозия водосъдържател. Абсорбаторът и тръбните връзки са от мед. Системата е херметически затворена. Топлоносителят е етанол, който гарантира надеждна защита от замръзване, като в същото време не се налага неговата замяна или допълване. Системата работи под налягане, не е нужна циркулационна помпа и потреблението на ел.енергия е нулево.

 

Монтажът е бърз и лесен - връзват се тръбните връзки на входа и на изхода на системата. Това от своя страна спестява много време, място и тръбна мрежа. Има възможност за последователно свързване в зависимост от необходимото количество топла вода. На практика не съществува опасност от прегряване на системата или обратна циркулация, което е подсигурено от предпазен клапан. Колекторът е снабден със стъкло SECURITY/LOWIRON, TEMPERD/ осигуряващо 95% проникване на слънчевите лъчи, като в същото е над 6 пъти по-издръжливо на температура и удар в сравнение с обикновено стъкло.

 

Принципът на действие е следният: слънчевите лъчи загряват етанола, който преминава бързо в парообразно състояние, благодарение на ниската си температура на изпарение. Парите на етанола постъпват в топлообменника и индиректно затоплят водата от водосъдържателя. Втечненият при охлаждането си етанол се стича в долната част на колектора и процесът се повтаря.

 

Изчисленият икономически ефект от използването на системата показва спестена енергия за една година - 3200-3800kWh, като подгрява топла вода за едно семейство през цялата година.

 

Гаранцията на системата е 10 години.

 

Още за слънчевите системи COMPACT.

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Victor1995
    Я скачал с сайта http://delayreferat.ru/ себе реферат, информация в реферата содержала кучу ошибок, в итоге я опозорился не получил зачет теперь надо мной висит угроза отлисления. Владельци сайта редкасные мудаки.
    Отговори ›
  • Bermakle
    Владелец http://healbio.ru/ лох.
    Отговори ›
«1»